Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Politiker i Värmland mordhotad

Publicerad: 31 januari 2008, 10:29

Landstingspolitikern Gert Ohlsson (fp) har hotats till livet. Orsaken är att folkpartiet har sagt ja till den hårt kritiserade omläggningen av vården i Värmland. Nu gömmer han sig på hemlig ort.


Det stormar rejält i Landstinget i Värmland. Strax före jul kom förslaget som utlöst en proteststorm bland vårdanställda, patienter och oppositionspolitiker. Bland annat ska en stor del av vården i Kristinehamn och Säffle flyttas till akutsjukhusen i Arvika, Karlstad och Torsby.

Hittills har protesterna yttrat sig i form av namninsamlingar och debattartiklar. Men nu har det gått så långt att folkpartisten Gert Ohlsson har hotats till livet, rapporterar Värmlands Folkblad. Detta sedan folkpartiet anslutit sig till den socialdemokratiska majoritetens förslag om den framtida vården i länet.

Bland annat ska en person ha sagt ”Det här kommer bli din död”.

– Jag är inte van vid sådant här så jag blev naturligtvis väldigt, väldigt rädd, säger Gert Ohlsson till Värmlands Folkblad.

Sedan några dagar tillbaka bor han tillfälligt på hemlig ort.

I dag, torsdag, kommer landstingsfullmäktiges sammanträde diskutera den infekterade situationen. Mötet kommer att bevakas av ordningsvakter.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev