Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Politikerna passade om missbruksvård i Stockholm

Publicerad: 17 februari 2009, 14:25

Politikerna passade om missbruksvård i Stockholm

Det är fortfarande oklart vem som ska driva missbruksvården i södra Stockholm. Detta sedan politikerna i hälso- och sjukvårdsnämnden inte lyckats fatta beslut i frågan.


Det var på måndagskvällen som hälso- och sjukvårdsnämnden behandlade den infekterade frågan om vem som ska få bedriva den missbruksvård som landstinget hittills upphandlat av Maria Beroendecentrum AB. Men i stället för att bestämma vilken anbudsgivare som ska få uppdraget skickade politikerna tillbaka frågan för ytterligare beredning hos tjänstemännen.

– Eftersom det är sekretess på alla upphandlingsärenden kan jag inte förklara varför vi gjorde det, säger Birgita Rydberg (fp), biträdande sjukvårdslandstingsråd i Stockholms läns landsting.

Maria Beroendecentrums avtal går ut den 31 mars, vilket gör att det nu börjar bli bråttom att bestämma vem som ska få hand om missbruksvården. Och det kan mycket väl bli så att Maria Beroendecentrum får fortsätta.

Som Dagens Medicin tidigare har berättat så beslutade landstinget först att låta Carema ta över, men efter prövning i länsrätt och kammarrätt har det visat sig att företagets anbud inte uppfyllde alla krav.

Relaterat material

Missbruksvård blir dyrare

Länsrätten underkänner upphandling av beroendevård

Omstritt företag förlorar beroendevården i Stockholm

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev