Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Politisk vilde backar efter löfte om vårdvalsmöte

Publicerad: 4 maj 2010, 08:30

Politisk vilde backar efter löfte om vårdvalsmöte

Foto: Göran Thingwall.

Läkaren och riksdagsledamoten Göran Thingwall lovar att inte fälla regeringens kärnkraftsförslag. Nu får han diskutera privatvård med statsministerns närmaste man.


Den avhoppade moderaten Göran Thingwall har utövat politisk utpressning mot regeringen under flera månader. Orsaken är att han är missnöjd med hur vårdvalet slår mot läkare som går på den nationella taxan.

För att få till en lagändring har han sagt sig vara beredd att rösta ned ett regeringsförslag om kärnkraft, trots att han egentligen är positiv till det.

Nu är konflikten löst. Näringsutskottets ordförande Carl B Hamilton (fp) har fått Göran Thingwall att skriva under en förbindelse om att rösta med regeringen i kärnkraftsfrågan.

– Det är väldigt ovanligt naturligtvis, men det är också en väldigt ovanlig situation. Det är en viktig fråga och det är en liten parlamentarisk minoritet som jag försöker säkra på det här sättet, säger Carl B Hamilton till Sveriges Radios Ekoredaktion.

Som tack för underskriften på förbindelsen får Göran Thingwall diskutera privatläkarnas situation med HG Wessberg (s), statssekreterare hos Fredrik Reinfeldt. Själv är Göran Thingwall nöjd med uppgörelsen.

– Jag tycker att det är värt mycket. Det visar att regeringen ändå har lyssnat på vad jag har framfört under lång tid, säger han till Ekot.

Relaterat material

Nationella taxan oväntad bricka i spel om kärnkraft

Göran Thingwall (m) angriper partiledningen efter petning

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev