måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Politisk vilde säkrade fortsatt vänsterstyre i Dalarna

Publicerad: 22 november 2006, 15:07

Sent på tisdagen blev det till sist klart att vänsterblocket fortsätter att regera i Landstinget Dalarna. Då röstade avhopparen från sjukvårdspartiet, Ken Swedenborg, för vänsterkoalitionens budget.


Det blir socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet som fortsatt kommer att styra Landstinget Dalarna, tillsammans med Ken Swedenborg.

Turerna kring denne man har varit minst sagt kaotiska sedan det stod klart att han hoppar av det lokala sjukvårdspartiet, som erövrade tre mandat i landstingsfullmäktige i höstens val. Sjukvårdspartiet var då vågmästare och allt tydde på att de skulle stödja den borgerliga alliansen.

Men det står nu alltså klart att Ken Swedenborg i stället stöder vänsterblocket i landstinget, vilket innebär att de tre partierna med hans stöd kan fortsätta regera med minsta möjliga majoritet, 42 mandat mot 41.

Ken Swedenborg kommer att få en tjänst som landstingsråd på halvtid, uppger Sveriges Radio Dalarna. Han kommer även att ta plats som ersättare i landstingsstyrelsen och i planeringsutskottet.

Gårdagens möte i landstingsfullmäktige uppges ha präglats av stor upprördhet och en hetsig debatt, då många ledamöter känt sig svikna av Ken Swedenborgs uppträdande. Mötet tog sig ibland rent absurda vändningar. Inför omröstningen om budgeten var Ken Swedenborgs röstningsdosa plötsligt försvunnen. Den återfanns precis före omröstningen, i en papperskorg, uppger Sveriges Radio.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev