Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Popbandet Alcazar fick Riksstämman att gunga

Publicerad: 27 november 2008, 17:12

Popbandet Alcazar fick Riksstämman att gunga

Besökare på Riksstämman som gungar i takt till musik. Det var en ovanlig syn för många som tagit sig till Stora scenen för att ta del av torsdagens hiv-seminarium.


Mest uppmärksamhet drog artisten Andreas Lundstedt som uppträdde med sin grupp Alcazar och berättade om hur det var att komma ut som hiv-positiv.

– Det känns viktigt att både uppträda och prata på ett sådant här sammanhang som läkarstämman. Informationen om hiv måste bli bättre, framför allt till ungdomar, säger Andreas Lundstedt till Dagens Medicin.

Att han drog publik till hiv-seminariet, som leddes av radioprofilen Ulf Elfving var uppenbart. Inte bara ställde sig publiken upp och knäppte fingrarna och gungade i takt till Alcazars tolkning av Jason Mraz trallvänliga popdänga ”I’m yours” – efter framträdandet trängdes medelålders damer vid scen för att fånga autografer och få en kram av Andreas Lundstedt.

En av besökarna till hiv-seminariet, som visserligen inte trängdes framme vid scen, var Sara Eriksson som till vardags jobbar som privatpraktiserande ögonspecialist i Örnsköldsvik. Precis som andra personer som Dagens Medicin pratat med har hon aldrig sett någon musikgrupp eller annan person som uppträtt på Riksstämman.

– Men det är väldigt positivt tycker jag. Vi håller på med så seriösa saker så det behövs lite glamour i allvaret, säger hon.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev