tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Portad läkarstudent nekas prövning

Publicerad: 24 september 2019, 09:11

Läkarstudenten stängdes av från utbildningen efter att ha skickat mejl där han bett kvinnliga klasskamrater att krama honom. Foto: Mostphotos

Högsta förvaltningsdomstolen tar inte upp fallet med en läkarstudent som tvingats avsluta sin utbildning på grund av obehagliga mejl till kvinnliga medstudenter.

Ämnen i artikeln:

Linköpings universitet

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Mejlen gjorde att Linköpings universitet stängde av mannen från läkarutbildningen. Studenten överklagade beslutet till såväl förvaltningsrätten som kammarrätten utan framgång. Till sist fanns bara Högsta förvaltningsdomstolen kvar som nu meddelat att den inte kommer att ta upp fallet, skriver Läkartidningen.

Enligt tidningen ska studenten ha närmat sig flera unga kvinnor i sin klass genom att skicka mejl där han berättade att han inte mådde bra. Han bad dem också att krama honom och hålla hans hand, något som kvinnorna upplevde som obehagligt.

Universitetet bedömde att det fanns en påtaglig risk för psykisk skada hos de kvinnliga studenterna och även hos de patienter han mötte. Mannen själv hävdar att han aldrig velat skada någon.

I och med Högsta förvaltningsdomstolens beslut att inte bevilja prövningstillstånd är målet avslutat. Avstängningen av studenten står alltså fast.

Relaterat material

Läkarstudent stängs av efter olämpliga mejl

Våldtäktsdömd läkarstudent kan stängas av

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev