Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Portad politiker protesterar

Publicerad: 16 september 2013, 11:40

En politiker som bjudits in till en arbetsplats av Kommunal uppger att han stoppats av sjukhusledningen. UPPDATERAD VERSION


För några veckor sedan blev jag inbjuden av Kommunal att komma till en vårdinrättning för att se verksamheten och prata med deras medlemmar. Men besöket ställdes in eftersom Kommunal blev tillsagda av sjukhusledningen att de inte fick bjuda in politiker själva utan att verksamhetsbesök ska administreras av förvaltningsledningen.

Det skriver Henrik Fritzon (S), regionråd i opposition i Skåne i en så kallad enkel fråga till vårdproduktionsberedningens ordförande Michael Sandin (M).

Henrik Fritzon anser enligt skrivelsen att det inträffade både  strider mot det relativt öppna klimat som tidigare rått i Region Skåne och går emot gällande praxis på arbetsmarknaden .

Han vill på regionfullmäktige den 30 september ha svar av Michael Sandin om huruvida denne tycker att fackförbunden ska ha rätt att bjuda in politiker till arbetsplatser i Region Skåne.

Johan Folin, politisk sekreterare (M), uppger för Dagens Medicin att reglerna om att politiker ska boka verksamhetsbesök genom respektive förvaltning är i enlighet med Region Skånes policy som antogs 2006 under socialdemokratisk majoritet.

SUSANNE FREDRIKSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev