Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Pressad arbetssituation i Växjö

Publicerad: 6 Juli 2011, 09:23

Pressad arbetssituation i Växjö

Foto: Centrallasarettet Växjö. Foto: Michael Breider

Vårdförbundet anser att den pressade arbetssituationen på Centrallasarettet Växjö hotar patientsäkerheten.


Ämnen i artikeln:

Region KronobergCentrallasarettet Växjö

Förra veckan hölls ett möte mellan Vårdförbundet och centrumcheferna på Centrallasarettet Växjö om arbetssituationen, skriver Smålandsposten.

Enligt facket leder det höga trycket på personalen till att de anställda måste täcka upp för varandra vid sjukdom och att de i vissa fall måste hoppa över lunchrasten för att hinna med jobbet.

– Det här är en patientsäkerhetsfråga och en arbetsmiljöfråga för personalen. Man måste upprätthålla kompetensen, säger Anna Åberg på Vårdförbundet.

Enligt centrumchef Jörgen Tagesson var läget riktigt allvarligt förra veckan. Det hålls dagliga möten för att bedöma inflödet och utflödet av patienter och så väl akutvårdsavdelningen som den geriatriska avdelningen används för att täcka upp. Men han tror att problemet är övergående.

– Läget är alltid sårbart i början av sommaren, i år har vi varit ute tidigare än någonsin med rekryteringar. Vi hoppas snart se tecken på mindre belastning, säger Jörgen Tagesson till Smålandsposten.

Hårdast drabbad är medicinkliniken i Växjö och därifrån flyttas patienter till Ljungby lasarett i enlighet med landstingets överbeläggningsplan. Primärvård och kommuner råds också till att vara återhållsamma med remisser.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev