fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Prisas för e-recept

Publicerad: 10 oktober 2012, 11:25

Nio av tio recept i Sverige är elektroniska numera. Gunnel Bridell, chef för receptenheten på Apotekens Service AB, har fått pris för sitt bidrag till den utvecklingen.


Priset för ”ovärderliga bidrag till utvecklinge av e-hälsa” delades ut under tisdagkvällen vid HoSIT-konferensen i Stockholm. Bakom konferensen och priset står ett nätverk för personer verksamma inom hälso- och sjukvård och IT.

”Gunnel Bridell får pris för sitt arbete med att ge Sverige en ledande position i världen när det gäller införande av elektroniska recept och nationella stödsystem för läkemedelshantering”, står det i prismotiveringen.

När Gunnel Bridell utsågs till projektledare för arbetet med elektroniska recept inom Apoteket AB år 2000 var runt sex procent av recepten elektroniska. Nu är andelen 90 procent.

Enligt bolagets utvärderingar beror framgångarna bland annat på ett bra samarbete mellan apotek och landsting, en stegvis utveckling av e-recepten, inslag av tävlan mellan landstingen och på en hängiven projektgrupp och eldsjälar inom organisationerna.

ANNA ROSENGREN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev