Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Prisas för sitt envisa engagemang på jobbet

Publicerad: 29 augusti 2007, 10:53

De gamla ska ha det bra och vara nöjda – då är Ulla Prager, vårdbiträde på Seniorstaden Hallen i Solna, också nöjd. Och det är för sitt engagemang och sin uppfinningsrikedom som hon fått utmärkelsen Årets vårdbiträde.


– Det har varit en väldig cirkus, det hade jag inte trott, säger Ulla Prager.

I fredags, den 24 augusti, deltog hon i prisutdelningen som hölls på Öland av den fristående organisationen Klockar­gårdsfonden. Varje år utser fonden sex vårdbiträden eller undersköterskor till ”Årets vårdbiträde”.

Och en av pristagarna i år var alltså Ulla Prager. Hon arbetar med vård av dementa på äldreboendets avdelning Pärlan.

Dagen innan hon gick på semester fick hon veta att hon fått priset.

– Jag blev så jätteglad och så rörd. Det var en anhörig som nominerade mig - hon ville göra något och så hörde hon att det här fanns, berättar Ulla Prager.

Priset består av ett halsband och en plakett – och så vistelsen på Öland, med hotell, middag och föreläsningar.

Du har fått priset för ditt stora engagemang bland annat. Hur tänker du när du arbetar?

- De gamla ska ha det bra och de ska ha sådant omkring sig som man kan prata om, gamla grejor som de minns. Jag satte en gammal kaffekvarn i händerna på en kvinna som inte kunde prata - och då började hon veva! Det är sådant som är så roligt, det ger en belöning.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Att se till att de gamla är nöjda och glada – och att de anhöriga också mår bra. Det tror jag är viktigt. Och så har jag bra arbetskamrater.

Hur länge har du arbetat i demensvården?

– På Pärlan har jag varit i tre år, men på Hallen i 16. Jag går i pension nästa år. Det är bra att jag är så pass gammal, jag kommer ihåg gamla tv- och radioprogram som de gamla minns - som VM 1958, när Sverige mötte Brasilien. Och så kan vi prata om det.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev