Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Privat apotek nära Falkenberg

Publicerad: 13 september 2010, 07:34

Privat apotek nära Falkenberg

Foto: Apotek Hjortsberg.

Fem delägare startar eget utanför Falkenbergs centrum.


Invigning på Apotek Hjortsberg.

Det finns redan två apotek inne i Falkenberg, men Hjortsberg strax utanför stadskärnan har just fått sitt första apotek. I närområdet bor cirka 5 000 personer, berättar företagets vd Lennart Bertilsson.

– Men med en lite vidare omkrets så finns det nog runt 15 000 personer som har närmast till vårt apotek, säger han.

I den 250 kvadratmeter stora lokalen arbetar sex personer, bland andra en receptarie och två apotekstekniker. Och ännu fler lär de bli på Apotek Hjortsberg.

– Vi räknar med att anställa ytterligare en receptarie och en tekniker, säger Lennart Bertilsson.

Tre av de fem delägarna i företaget arbetar också på apoteket. Två av dem jobbar som kassapersonal – däribland vd:n Lennart Bertilsson, som även rycker in som städare.

– Jag är både vd och alltiallo, säger han glatt.

Den tredje delägaren på golvet är apotekschefen Martin Svahn, som blev färdig apotekare i våras.

– Idén fanns och folk vill ju ha ett apotek här, men i ärlighetens namn tvekade jag ett tag innan jag tackade ja eftersom jag inte var klar med min utbildning, säger Martin Svahn.

Efter invigningen i torsdags kväll, då 120 kunder handlade under de fyra timmar apoteket höll öppet, så verkar han dock nöjd med sitt val.

– Det blev en succé, konstaterar Martin Svahn.

Apotek Hjortsberg valde Receptums IT-system, men det har tagit lång tid att få allting att fungera.

– Vi förlorade nästan två månader, men ändå tycker jag att det har varit enkelt att arbeta med Receptums personal, säger Lennart Bertilsson.

Han är även nöjd med samarbetet med myndigheter, leverantörer och servicebolag. Apotek Hjortsberg kommer att arbeta nära hemtjänsten och den läkarmottagning som ligger i närheten.

– Och så har vi satsat extra på djur, säger Lennart Bertilsson.

Samma delägare som äger Apotek Hjortsberg – förutom Martin Svahn – driver även Hälsans hus på samma ort, som bland annat erbjuder yoga, massage och fotvård.

–  Vi ville göra något som verkligen fokuserar på hälsan, säger Lennart Bertilsson som själv är undersköterska i grunden.

Idén om ett apotek dök upp bland annat eftersom en 250 kvadratmeter stor lokal var ledig i samma byggnad som Hälsans hus.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev