Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Privata förlossningskliniker får starta i Stockholm

Publicerad: 18 Juni 2008, 13:22

Privata förlossningskliniker får starta i Stockholm

I höst blir det möjligt att starta privata förlossningskliniker i Stockholms läns landsting. Mödravårdcentralen Mama Mia vill starta kliniker på Nacka sjukhus och Sophiahemmet.


Vårdval Stockholm fortsätter att växa. Nu har turen kommit till de växande magarna - i höst ska landstinget behandla de första ansökningarna om att få starta privata förlossningskliniker.

Principen är densamma som för vårdcentralerna. Alla som uppfyller landstingets krav blir auktoriserade och får köra igång. Det blir fri etablering och pengarna följer patienten, i det här fallet de gravida kvinnorna som själva får bestämma var de vill föda.

Privata mödravårdcentralen Mama Mia planerar att öppna två egna förlossningskliniker. Den första på Nacka sjukhus med start våren 2009 och den andra senare under samma år på det privata sjukhuset Sophiahemmet.

- Vi har stora planer och jag tänker göra allt för att göra det möjligt. I 20 år har jag strävat efter att få samverkansformer med de befintliga sjukhusen för att skapa vårdkedjor för kvinnorna och en trygghet om var man får föda, säger Christina Wahlström, vd för Mama Mia.

Sveriges första privata barnsjukhus, Martina, ska starta på Sophiahemmet i höst och Christina Wahlström vill gärna inkludera det i samarbetet.

Om planerna på två egna förlossningskliniker blir verklighet kommer Mama Mia att göra stora nyrekryteringar.

- Det blir kontinuitet bland personalen som kan jobba både på MVC och på förlossningen, säger Christina Wahlström.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev