Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Privata sjukgymnaster får hård kritik i landstingets granskning

Publicerad: 10 februari 2014, 14:06

I fyra av sju fall förekom allvarliga brister när landsting granskade sjukgymnaster som går på nationella taxan.


Norrbottens läns landsting har låtit granska sjukgymnaster som går på den nationella taxan. Sju av åtta granskningar är klara och i fyra av fallen förekommer allvarliga brister, uppger landstinget.

– Vi ser att det förekommer allvarliga och oacceptabla brister hos de enskilda vårdgivarna. Från vår sida handlar det i första hand om att säkerställa en god patientsäkerhet samt se till att skattebetalarnas pengar används på ett klokt sätt. Resultatet av granskningen visar att vi bör ha en  fortsatt kontroll, men även förbättra det stöd vi ger till privatpraktiserande sjukgymnaster, säger landstingets beställarchef Kristian Damlin i ett pressmeddelande.

Några misstankar om felbehandlingar finns inte, men de brister som har upptäcks kan innebära att felaktiga ersättningar har betalats ut.

– Vi kommer att göra en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, och ställa krav på återbetalning. I enskilda fall överväger vi även om det finns skäl att begära en rättslig prövning, säger Mats Brännström, landstingsdirektör.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev