Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Professor backar om kritiserad debattartikel

Publicerad: 20 augusti 2019, 12:31

Nina Rehnqvist är professor emerita i kardiologi och tidigare chef på Socialstyrelsen och Statens beredning för medicinsk utvärdering, SBU.

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

I en debattartikel skriver den före detta myndighetschefen och professor emerita Nina Rehnqvist att en dom mot en laserterapeut riskerar patienters liv. Nu backar hon på formuleringarna.


Det var tidigare i augusti som Nina Rehnqvist, professor emerita i kardiologi, tidigare chef för SBU och överdirektör för Socialstyrelsen, tillsammans med fyra andra skribenter skrev en debattartikel i Upsala Nya Tidning, UNT, med rubriken ”Ett modernt justitiemord”. I den kritiserar de hovrättens dom mot en person som utvecklat en lasermetod för att behandla bland annat cancersjukdom. Debattartikeln har kritiserats i en replik av läkaren och debattören Mats Reimer.

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev