Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Professor uppäten av krokodil

Publicerad: 23 mars 2006, 07:44

Richard Root, professor i infektionssjukdomar vid University of Washington, USA, har blivit uppäten av en krokodil i Afrika, meddelar universitetets hemsida.


Nyhetssajten NBC 11 har ett inslag om forskarens död.  - Helt plötsligt började kanoten att skaka. Dick drogs ner i vattnet och kom aldrig upp igen.

Så beskriver Rita O´Boyle, Richard Roots hustru, hur det gick till när hennes man försvann framför hennes ögon under en kanotfärd i Botswana, Afrika.

Richard Root var sedan februari i Botswana för att träna sjukvårdsarbetare. Botswana är ett av de länder i världen som är svårast drabbat av hiv.

I söndags deltog paret i en flodhästsafari på Limpopo-floden. Plötsligt hände det otänkbara.  - En krokodil kom upp ur vattnet och högg tag i honom, säger Steve Gluckman, direktör för för Botswanaprogrammet, som Richard Root arbetade för.

Krokodilen drog ner professorn och han kom aldrig upp igen.  - Vattnet ändrade färg, då visste jag att han var borta, berättar Rita O´Boyle.

Afrikanska krokodiler är ökända för sin snabbhet trots sin imponerande storlek. De kan också iakkta sitt byte under vattnet och sedan hoppa upp ur vattnet och hugga tag i det för att sedan kväva det under vattnet.

Richard Roots kollegor i Botswana planerar att döpa en av programmnets faciliteter efter honom. Richard Root blev 68 år.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev