Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Protester mot dubbla regiondirektörer i Skåne

Publicerad: 26 oktober 2007, 12:59

Vänsterpartiet är kritiskt mot att Region Skåne i deras ögon kommer få dubbelstyre. Under ett år framåt ska den nya regiondirektören ha den gamla till förfogande.


Den 1 oktober slutade Mats Welff som regiondirektör i samband med att hans förordnande gick ut. Ny regiondirektör är Sören Olofsson, tidigare landstingsdirektör i Stockholms läns landsting. Men enligt Mikael Persson, vänsterpartiets ledamot i regionfullmäktige, ska Mats Welff finnas till förfogande vid behov under ett års tid.

– I princip ska det finnas två på samma tjänst, säger Mikael Persson till Dagens Medicin.

Därför har Mikael Persson ställt en fråga till regionrådet Jerker Swanstein om vad det kommer att kosta. Utöver de rena lönekostnaderna vill Mikael Persson också få klarhet i hur stor den totala kostnaden blir inklusive förmåner i form av bland annat tjänstebil, pensionsförmåner och flygkort.

– Jag kan inte förstå hur man skall kunna få något förtroende hos personalen när man agerar på detta sätt. I ett läge där besparingskraven på verksamheten kommer oavbrutet tillåts kostnaderna för de högsta cheferna skena iväg på ett helt absurt sätt, säger Mikael Persson i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev