Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Psykiatrichef backar om uppsägningar av missnöjda

Publicerad: 1 april 2008, 08:57

Omrekryteringar och uppsägningar är en sista utväg om ingenting annat fungerar. Det skriver nu den psykiatrichef vars veckobrev tolkats som att missnöjda anställda ska få sparken.


I ett veckobrev till personalen tog Solveig Nilsen, chef för psykiatrin i Jämtlands läns landsting, upp resultatet av en arbetsmiljöenkät.

  Tyvärr finns det enheter där svaren tyder på att det är stagnation och frustration som råder och att medarbetarna ser sig som fripassagerare. För dessa kommer ledningen nu att ta ett radikalt grepp tillsammans med Landstingshälsan. Det kan bli frågan om nystart och omrekrytering där all personal på området får söka tjänsterna, omplaceringar och eventuellt utköp", skrev hon bland annat.

 I en insändare i Länstidningen i Östersund skriver nu Solveig Nilsen att brevet misstolkats och att hon beklagar detta.

  Detta är inte avsett som en kollektiv bestraffning. Ett fåtal avdelningar har dock stora problem och vi ska tillsammans pröva olika metoder för att lösa detta och få en positiv förändring. Vad gäller omrekryteringar så är det sista utvägen, när allt annat inte fungerat. Det krävs mycket goda skäl för att sägas upp, köpas ut eller omplaceras och det krävs en facklig process innan detta kan göras , skriver hon  i insändaren.

Relaterat material

Psykiatrichef hotar hela personalen med uppsägning

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev