Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Psykiatrichef hotar hela personalen med uppsägning

Publicerad: 26 mars 2008, 11:24

I ett veckobrev till personalen hotar Solveig Nilsen, chef för psykiatrin i Jämtlands läns landsting, samtliga anställda med uppsägning.


Bakom de hårda orden i veckobrevet, där personalen, runt 250 personer, hotas med uppsägningar, omrekryteringar eller utköp ligger negativa resultat i en arbetsmiljöundersökning.

– Vi har jobbat med arbetsmiljöproblemen i fyra, fem år och det blir ingen ändring. Vi måste kanske göra radikala åtgärder, säger Solveig Nilsen till Östersunds-Posten.

Ledningen för verksamhetsområde psykiatri kommer tillsammans med Landstingshälsan i Jämtland nu att ta ett radikalt grepp om de enheter med sämst resultat från undersökningen. ”Det kan bli frågan om nystart och omrekrytering där all personal på området får söka tjänsterna, omplaceringar och eventuellt utköp”, skriver Solverig Nilsen i brevet till de anställda, enligt tidningen.

Vårdförbundets ordförande i Jämtlands län, Kristina Fluur Hedman, är kritisk till psykiatrichefens brev och menar att det handlar om kollektiv bestraffning och att det endast leder till oro i arbetsgruppen.

– Det här är att söka syndabockar. Man borde se sin egen del i det hela och vara ödmjuk högst upp i toppen och inte bara rensa neråt, säger hon till Östersunds-Posten.

Dagens Medicin har sökt men inte kunnat nå Solveig Nilsen för en kommentar.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev