söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Psykiatrichef lämnar sitt uppdrag i Värmland

Publicerad: 6 september 2006, 13:35

Chefen för rättspsykiatrin i Värmland, Peter Lewin, lämnar sitt uppdrag. Bakgrunden är att han och länverksamhetschefen har olika uppfattningar om hur psykiatrin ska ledas.


Enligt ett pressmeddelande slutar Peter Lewin som chef för rättspsykiatrin och lämnar samtidigt helt psykiatrin i Landstinget i Värmland. I ett brev till personalen skriver länsverksamhetschefen Mervi Qveflander att hon och Peter Lewin har haft olika uppfattningar om hur psykiatrin i Värmland ska bedrivas och ledas.

Samarbetet mellan Mervi Qveflander och Peter Lewin har gnisslat tidigare. I november förra året hotade Peter Lewin att hoppa av ledningsgruppen för psykiatri i landstinget eftersom han inte ville ställa upp på de sparförslag som lagts inom psykiatrin. När Mervi Qveflander meddelade att han i så fall också måste hoppa av sitt jobb som chef backade Peter Lewin.

Även nu står Landstinget i Värmland inför stora besparingar men det är oklart i vilken utsträckning de kommer att påverka psykiatrin. Om de kommande besparingarna har något samband med att Peter Lewin lämnar sitt uppdrag framgår inte av pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev