fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Psykiatrins styrning ska bli tydligare

Publicerad: 5 juli 2006, 13:46

Utredningen Nationell psykiatrisamordning, ledd av läkaren Anders Milton, presenterar nu sin delrapport om strategin för statlig styrning av psykiatrin.


Rapporten - Långsiktighet, samordning och engagemang - diskuterar de förslag om statlig styrning av psykiatrin som utredningen kommer att presentera i sitt slutbetänkande, vilken är tänkt att läggas fram i oktober i år.

De viktigaste punkterna i rapporten som nu presenteras är bland annat att insatser för att motverka psykisk ohälsa bör samlas under ett politikområde samt att mål och inriktning för psykiatrin ska anges särskilt av riksdagen.

En annan punkt som tas upp i rapporten är att landsting och kommuner ska ha en lagstadgad skyldighet att sinsemellan avtala hur behovet av hälso- och sjukvård samt socialtjänst för människor med psykiska funktionshinder ska tillgodoses.   - Riksdagen och regeringen har kritiserats för att vara otydliga i sin styrning av kommuner och landsting. Vi vill genom de förslag som diskuteras i denna rapport försöka renodla och tydliggöra denna styrning, säger Anders Milton i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev