Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Psykiatripersonal i Motala rasar mot omorganisation

Publicerad: 2 oktober 2007, 11:01

Anställda inom psykiatrin i Motala rasar mot en omorganisation av verksamheten. Personalen känner sig överkörd och facket talar om ”tvångsplaceringar”.


Boendet inom den kommunala psykvården ska omorganiseras i Motala kommun. Detta för att bygga upp ytterligare en enhet för yngre vårdtagare, samt för att kunna möta nya målgrupper, skriver Östgöta Correspondenten

I samband med omorganisationen har alla anställda behövt lämna in en intresseanmälan om var de vill tjänstgöra inom organisationen. Endast 17 av 28 anställda har dock fått sina förstahandsval tillgodosedda, något som socialchefen i Motala, Åke Wännman, anser vara tillräckligt.

Men Putte Elf, ordförande för Kommunal i Motala, anser att arbetsgivaren hade kunnat sköta omorganisationen betydligt snyggare.

– Nu är det bara några som fått sin vilja igenom, många har i stället blivit tvångsplacerade. Det är aldrig bra, säger han till Östgöta Correspondenten.

Han konstaterar dock samtidigt att eftersom det handlar om skötarjobb har arbetsgivaren rätt att flytta runt anställda, och facket har därför gjort bedömningen att det inte går att driva frågan vidare.

– Senast förra veckan lade vi fram ett förslag som hade inneburit större möjlighet för de anställda att påverka, men arbetsgivaren var inte intresserad, säger Putte Elf till tidningen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev