Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rapport bekräftar trakasserier i Visby

Publicerad: 11 februari 2013, 14:47

En intern utredning kring Visby lasarett är klar, och sjukvårdsledningen bekräftar att sexuella trakasserier har ägt rum.


Ämnen i artikeln:

Visby lasarettRegion Gotland

I november slutade en läkare på Visby lasarett efter uppgifter om sexuella trakasserier. Två anställda inom sjukvården på Gotland har anmält att de har blivit sexuellt trakasserade till sjukvårdsledningen.

Nu är sjukvårdsledningen klar med en intern rapport, och bekräftar till Dagens Medicin att det har rört sig om sexuella trakasserier.

– Vi har skäl att hysa tilltro till de två anmälningarna, och vår uppfattning är att det som har hänt inte är okej.  Sjukvårdsledningen tar avstånd från detta, säger sjukvårdschefen Anders Sylvan.

Men resultatet från rapporten kommer inte att offentliggöras som det ser ut nu, enligt Anders Sylvan.

– Det är ingen offentlig rapport. Vi kan bara bekräfta att vi just nu återkopplar den till de två kvinnor som har anmält. När återkopplingen är gjord kommer vi att för vår egen personal bekräfta vad vi kommit fram till.

Har landstinget gjort en polisanmälan?

– Nej.

Har ni gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket?

– Nej. Så långt har vi inte kommit ännu.

Vad blir då nästa steg?

– Vi kommer att genomföra en rad aktiviteter, till exempel se över regionens regelverk och modifiera vår internutbildning till yngre läkare och chefer.

Dagens Medicin har tidigare skrivit om att polisen på egen hand har startat en utredning kring vad som hänt på sjukhuset, baserat på uppgifter i media.

Relaterat material

Polis utreder anklagelser i Visby

Avgår efter misstankar om trakasserier

HANNAH DAVIDSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev