Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rättsläkare åtalad för likstöld

Publicerad: 29 januari 2008, 13:46

En känd amerikansk rättsläkare står i dag inför rätta i USA. Bland annat ska han ha stulit minst 16 lik i utbyte mot att få låna ett laboratorium gratis.


Cyril Wecht är en av USA:s mest kända rättsläkare. Han har bland annat obducerat Elivs Presley och den mördade barnskönhetsdrottningen Jonbenet Ramsey, skriver Aftonbladet.

I dag börjar en rättegång i Pittsburgh där han står åtalad på 41 punkter, bland annat för bedrägeri och stöld.

Om åtalet stämmer är Cyril Wecht en ovanligt girig man som inte tycks ha skytt några medel för att tjäna mer pengar.

En av de många anklagelserna mot honom är att han ska ha skrivit falska dödsattester för att dölja spåren efter obduktioner som varken de avlidna eller de anhöriga hade givit tillstånd till. Han ska dessutom ha blandat ihop sin privata klinik och anställningen som rättsläkare i staden Allegheny.

Enligt åklagaren använde han sina myndighetsanställda för att hjälpa till med schemaläggning, bokföring och sekreterarjobb på den privata kliniken. Han ska också ha använt sina biträdande rättsläkare som privatchaufförer för både sig själv och familjen, bland annat till Pittsburgh Steelers matcher i amerikansk fotboll.

De som vågade klaga hotades med repressalier.

Men framför allt ska han ha stulit minst 16 lik från myndigheten och gett dem till ett närliggande universitet i utbyte mot att få använda universitetets laboratorium gratis.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev