lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Receptarie debuterar som författare

Publicerad: 20 maj 2016, 10:26

Receptarien Anna E Wahlgren ger i augusti ut boken ”Skuggan av henne”.

Foto: Magnus Kallström

På Kronans Apotek i Östhammar arbetar en receptarie som släpper sin första bok i augusti.


Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Anna E Wahlgren är legitimerad receptarie sedan 2002 och har de sista tre åren spenderat kvällarna med att skriva en roman.

– Jag bor på en liten ort så jag har tur att vi stänger klockan sex. Då sitter jag en timme på kvällen. Det gäller att vara disciplinerad för jag har två små barn så det blir när de har lagt sig, säger Anna E Wahlgren till Dagens Apotek.

Hon beskriver boken som en spänningsroman med psykologisk twist. Den handlar om ett par som flyttar till en liten stad för att rädda sitt äktenskap. På plats får de veta att det finns ett mörk förflutet i huset och kvinnan börjar ana att det finns ett hot mot hennes dotter.

– På ett djupare plan handlar boken om att släppa taget om det förflutna och våga ta hjälp när man behöver det, säger Anna E Wahlgren.

Hon är intresserad av psykologi och beteendemönster. Boken har därför stort fokus på detta samt psykisk ohälsa, något som hon tror intresserar andra ute på apoteken. Fast det finns ingen direkt koppling till vardagen som receptarie i skildringarna.

– Inte medvetet, men det är klart när man träffar många människor så får man inspiration av hur folk beter sig, säger Anna E Wahlgren.

Hon är spänd inför vilket mottagande boken ska få av läsarna när den når bokaffären i augusti. Hittills är det bara svägerskan som har läst ett tidigt utkast av boken.

– Det är jättenervöst att få se vad folk tycker. Det är svårt att föreställa sig hur andra upplever boken, säger Anna E Wahlgren som redan planerar för bok nummer två:

– Jag har skrivit ett utkast på en till bok. Det är också en spänningsroman och kommer nog också att bli ganska pyskologiskt.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev