Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Receptarie vill öppna apotek för djur och människor i Trollhättan

Publicerad: 13 augusti 2009, 14:30

Receptarien Birgitta Molin har startat butiken Djurfarmacia i Trollhättan. Snart hoppas hon kunna omvandla affären till ett apotek för djur – och människor.


Birgitta Molin har mångårig erfarenhet från Apoteket AB:s djurapotek i Trollhättan, som startade 1993 men lades ned 2007.

Hon driver nu butiken Djurfarmacia i centrala Trollhättan, som bland annat säljer foder, egenvårdsprodukter och vacciner för djur.

I anslutning till butikslokalen finns också en veterinärmottagning, och Birgitta Molins första idé var att starta ett renodlat djurapotek.

– Sedan kom Lars Rejes förslag som inte tillåter nischade apotek. Då beslöt jag mig för ett bredare upplägg, det vill säga att starta ett fullskaligt vanligt apotek, men med särskild inriktning mot djur. Jag ansöker om att få starta apotek enligt de nya reglerna för distanshandel och kommer att vara skyldig att tillhandahålla alla läkemedel. Ansökningshandlingarna kommer att nå Läkemedelsverket på måndag, berättar Birgitta Molin.

– Om ett år är förhoppningen att jag ska ha tillsatt 2–2,5 farmaceuttjänster.

Birgitta Molin startar sannolikt apoteket utan hjälp från någon av paraplyorganisationerna Farmacevtföretagarna och Apoteksgruppen.

– Jag har anmält mig till Farmacevtföretagarna, men det verkar inte hända så mycket på den fronten. Det är också oklart vilken roll de får för entreprenörer som jag, som inte vill köpa något befintligt apotek, säger Birgitta Molin.

Hon har ansökt om att få använda företagsnamnet Djurfarmacia/Apoteket Trollet.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev