Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Receptbelagt tar plats på scen

Publicerad: 13 september 2013, 06:00

Svante Bergström i Receptbelagt.

En teaterföreställning om vad vi egentligen behöver medicinera ska locka apotekspersonal till publiken.


I dag, fredag, är det premiär för pjäsen Receptbelagt i Stockholm. Amatörteatergruppen Rapid vill gärna se apoteksanställda besökare och erbjuder dem billigare biljetter.

– Några har gjort det som ett personalevent att gå hela apoteket, berättar Svante Bergström, skådespelare och marknadschef, för Dagens Apotek.

Receptbelagt är en amerikansk komedi som spelades i New York förra året, då under namnet Rx.

Den handlar om en kvinna som deltar i en studie om ett läkemedel mot arbetsplatsrelaterad depression. Kärlek uppstår mellan patienten och läkaren som leder studien. Detta i sin tur leder till att han så småningom deltar i en studie om utvecklingen av ett läkemedel mot brustet hjärta.

– Även om det är en komedi, och det är klart att det inte är en realistisk historia, så är det ändå rätt mycket frågeställingar som är adekvata både för läkemedelsindustri och apotek – och allmänmänskligt, förstås. Vilka åkommor måste man se som en del av livet och kanske inte medicinera? säger Svante Bergström.

Ensemblen har arbetat med pjäsen i ett år, men när det nu är dags för premiär känns det ändå lite nervöst. Några lugnande läkemedel mot eventuell scenskräck har dock inte skådespelarna skaffat.

– Jag tror inte att man ska försöka dämpa de där premiärnerverna, de är nyttiga när man står på scenen för då blir man lite mer närvarande, säger Svante Bergström.

Pjäsen visas på teatern Playhouse på Östermalm de kommande två helgerna.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev