Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Receptet för nationella e-hälsostrategier

Publicerad: 1 juli 2019, 12:07

Ekosystem och partnerskap är nyckelord för att lyckas med nationella e-hälsostrategier. Matthew Swindells på NHS England är en drivkraft i Englands nationella digitaliseringsstrategi.


Länk till video

Om Sverige ska lyckas uppnå vision e-hälsa 2025 är det viktigt att ta lärdom av andra länders misstag och framgångar. I England har nya nationella och regionala program inrättats för att; stödja och påskynda övergången till värdebaserad vård, stödja integrerade vårdsystem och maximera användbarheten av den information som redan finns tillgänglig genom ett innovativt program för folkhälsan i hela England. Hör Matthew Swindells, tidigare rådgivare till Patricia Hewitt och nu vice VD för NHS England ansvarig för Operations and Information, dela med sig av sina erfarenheter och lyssna på paneldeltagarnas diskussion om hur visionen i Sverige kan uppnås.

Moderator: Christina Kennedy, chefredaktör, Dagens Medicin

Talare: Matthew Swindells, vice VD för NHS England ansvarig för Operations and Information,

Panel: Maja Fjaestad, statssekreterare, socialdepartementet, Heidi Stensmyren, ordförande Sveriges läkarförbund, Daniel Forslund, bitr. regionråd, Region Stockholm och SKL:s beredning för digitalisering, Carolina Wallenius, Sverigechef, Cerner, Emma Skoglund, patientföreträdare, Ung cancer

DAGENS MEDICINS VÅRDTORG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev