Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Regeringen slopar stopplagen

Publicerad: 22 Februari 2007, 14:50

I dag fattade regeringen beslut om att den så kallade stopplagen ska upphävas. Landstingen ska få driva sjukhus i den form de anser lämplig och verksamheten ska få gå med vinst, är några av punkterna i regeringspropositionen.


Socialminister Göran Hägglund (kd) presenterade i dag vid en presskonferens regeringens proposition för driftsformer av sjukhus, där bland annat förslaget om slopad stopplag finns med. Stopplagen innebär att landstingen inte får lägga ut sjukhusverksamhet på privata vårdgivare.

– Det är slut på den tid när vi sätter käppar i hjulet för dem som vill och kan bidra till svensk sjukvård, sade Göran Hägglund vid presskonferensen.

Läkarförbundets ordförande Eva Nilsson Bågenholm stöder regeringens förslag.

– Läkarförbundet är nöjda med regeringens förslag. Vi tror att det kommer att leda till bättre möjligheter att hitta nya vägar att bedriva god sjukvård, säger hon.

Enligt Göran Hägglund har det funnits ett stort stöd för det nu beslutade förslaget hos de remissinstanser som har fått yttra sig om regeringens proposition. Av de landsting som inkommit med yttranden om en slopad stopplag var det endast Västerbottens läns landsting som var emot.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev