Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Regionen vill operera fler skåningar på små sjukhus

Publicerad: 31 maj 2010, 09:13

Smarta skåningar åker ut på landet i stället för att vänta på operation i Lund eller Malmö. Åtminstone enligt regionens nya reklamkampanj.


Många skåningar väntar i dag på att få genomgå relativt enkla ingrepp på sjukhusen i Malmö, Lund, Helsingborg och Kristianstad. På de mindre sjukhusen i regionen – i Trelleborg, Landskrona, Ängelholm och Ystad – är köerna kortare.

– Målet är att ingen ska behöva vänta längre än vårdgarantins tidsgränser. Samtidigt har det visat sig att skåningarna inte i tillräckligt stor utsträckning är beredda att resa för att få vård. En anledning kan vara att man inte tillräckligt väl känner till hur vården är fördelad i Skåne i dag. Det vill vi informera om, säger hälso- och sjukvårdsdirektören Karin Christenson i ett pressmeddelande.

För att få fler skåningar att välja operation på ett mindre sjukhus startar regionen en reklamkampanj i dag, måndag. Budgeten på 2 miljoner kronor ska räcka till tidningsannonser, bussreklam, tv-reklam och en sajt med information om de olika sjukhusen.

Läs mer:

Kampanjsajten ”Ett sjukhus – tio platser”

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev