Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Regionpolitiker tvingas avgå efter slarv med ersättningar

Publicerad: 3 januari 2008, 08:32

Nestor Vega (v), vice ordförande i primärvårdsstyrelsen i Skaraborg, har felaktigt kvitterat ut dubbla ersättningar. Med all sannolikhet tvingas han nu lämna sina uppdrag (uppdaterad 15.45).


Nestor Vega erkänner att han har kvitterat ut ersättning för förlorad arbetsinkomst från Västra Götalandsregionen, samtidigt som han haft full lön som verksamhetschef för primärvården i Lysekil.

– Jag har varit slarvig, någon bättre förklaring har jag inte, säger Nestor Vega till Sveriges Radio.

Han säger själv att han inte kan vara kvar på sin post. En enig styrelse för vänsterpartiet i Västra Götaland har också krävt att han ställer sina uppdrag till förfogande.

– Jag tycker det är kört. Två, tre gånger hade varit oförsvarligt men ändå mänskligt. Man kan göra fel. Men detta handlar om felaktiga utbetalningar vid 15 tillfällen förra året. Det är systematiskt och helt oacceptabelt, säger Sören Kviberg, gruppledare för vänsterpartiet i regionfullmäktige.

Det var när arbetsgivaren i Lysekil började granska Nestor Vegas frånvaro som det hela uppdagades. Enligt Sveriges Radio har Nestor Vega rapporterat närvaro på jobbet som primärvårdschef och samtidigt rapporterat om förlorad arbetsinkomst till regionen för sitt uppdrag i primärvårdsstyrelsen i Skaraborg.

Nu har han betalat tillbaka knappt 20 000 kronor som han drygat ut sin lön med. Samtidigt håller arvodesberedningen på med en större utredning som ska granska Nestor Vegas ekonomi bakåt i tiden, under hela mandatperioden 2002-2006.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev