Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Reinfeldt vill ha fler sjuksköterskor

Publicerad: 15 juli 2013, 06:19

Sjuksköterskeutbildningen i Stockholm bör utökas med 400 platser på fyra år, tycker sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (M).


Bristen på sjuksköterskor i Stockholmsregionen gör att vårdplatser hålls stängda och sjuksköterskor får en stressig arbetsmiljö. Det skriver sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt och Ulla Hamilton, arbetsmarknads- och företagarborgarråd i Stockholms stad, på Svenska Dagbladets debattsida i dag.

För att fler patienter snabbare ska få vård behöver dagens sjuksköterskor i Stockholm fler kolleger, anser de. Detta ska ske genom att utöka antalet platser vid sjuksköterskeutbildningen i Stockholm.

Regeringen har tidigare beslutat om att utöka platserna på vårdutbildningarna, men fortfarande är det alldeles för få studenter i förhållande till sjukvårdens behov. Sjuksköterskeutbildningen är fortfarande underdimensionerad och har fler sökande per plats än övriga landet .

Filippa Reinfeldt och Ulla Hamilton vill att regeringen föreslår fler utbildningsplatser i sin höstbudget och att sjuksköterskeutbildningen i Stockholm utökas med 400 platser på fyra år. Redan nästa år vill de att vårdutbildningarna utökas med 100 nya platser.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev