lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rekordmånga till mässa om vård-IT

Publicerad: 8 april 2014, 06:00

I dag, tisdag, börjar årets Vitalismässa i Göteborg om it i vården. Fler än någonsin har anmält sig.


På måndag eftermiddag var antalet anmälningar upp i 1 300, enligt Maria Sterner, ansvarig på Svenska Mässan. Förra året var antalet besökare 1 150.

Det är ett brett urval av föreläsningar och seminarier under de tre mässdagarna, att döma av programmet. Rapporter presenteras, lagstiftning klarläggs, djupdykningar görs i forskning, teknik, invånartjänster och vård på distans, för att ta några exempel.

Nytt för i år är bland annat ett så kallat nätverksevent om gamification. Under hela torsdagen pågår eventet med 16 föreläsningar om hur dataspel kan användas i vård och behandling. Vill man så kan man anmäla sig enbart till den delen av Vitalismässan.

En annan nyhet är satsningen på ett vetenskapligt program. Vetenskapliga seminarier har granskats och godkänts vetenskapligt av en expertgrupp och kommer att anses som publicerade efter mässan.

– Det är ytterligare en plattform där man kan visa upp sin forskning och bli publicerad och sökbar, säger Maria Sterner.

Under invigningen på tisdag förmiddag samlas de nya makthavarna inom e-hälsa: Lena Furmark, statssekreterare på socialdepartementet, Torsten Håkansta från E-hälsomyndigheten, Lennart Johansson, programansvarig kommunal e-hälsa på Sveriges Kommuner och Landsting och Johan Assarsson från Inera. Flera av dem deltar också under andra programpunkter.

SUSANNA PAGELS

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev