Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Revisorerna risar Skånes IT-tjänster

Publicerad: 19 september 2014, 10:02

Foto: Thinkstock

Ineffektiva och icke ändamålsenliga. Så kan revisorernas bedömning av Region Skånes IT-tjänster sammanfattas. Men det finns hopp.


Jens Krey

jens.krey@dagensmedicin.se


– Det finns ett stort antal kvarstående problem och brister. Det som möjligen är positivt i sammanhanget är att det känns som att ledningen ändå är medveten om de här problemen och då kan det bli bättre, säger revisionsdirektör NP Magnusson till Dagens Medicin.

Han förklarar att regionens IT-tjänster är något revisorerna granskat ”år efter år efter år” och att de varje gång har hittat något att anmärka på.

Om du jämför med föregående år, vad har hänt?

– Det har hänt mycket. Men det har fortfarande inte hänt mycket som har gjort att det har blivit bättre för … Man kan inte se resultaten av det. Det är mycket mer som är på planeringsstadiet och det tar tid allt det där.

NP Magnusson poängterar samtidigt att Region Skåne har många anställda och många it-system.

– Men det tar vi ingen hänsyn till i revisionen. Utan vi bara konstaterar att det fortfarande inte fungerar, punkt. Sedan är det andra som får lösa det. Vi kan bara bedöma om man når de mål som finns och om det är ändamålsenligt och effektivt, och det är det inte.

Sedan återkommer han till att det ändå finns fog för att vara hoppfull.

– Nu känns det som om många säger: nej, nu måste vi ta krafttag, verkligen!

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev