Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Riksdagskvinna föreslås som ny topp i Stockholms landsting

Publicerad: 14 januari 2008, 10:21

Det blir moderaten Catharina Elmsäter-Svärd som blir nytt finanslandstingsråd i Stockholm efter Chris Heister. Det skriver Dagens Nyheter.


I dag är Catharina Elmsäter-Svärd (m) ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott.

Men redan om ett par veckor kan hon efterträda sin partikollega Chris Heister (m) som finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting. I förra veckan utsågs Chris Heister till landshövding i Västerbotten.

I så fall blir Catharina Elmsäter-Svärd även ordförande i landstingsstyrelsen, en post som av tradition alltid innehas av finanslandstingsrådet.

På söndagseftermiddagen kom Catharina Elmsäter-Svärd hem från en tjänsteresa i Indien. På kvällen fick hon beskedet från nomineringskommittén att hon är dess kandidat. Enligt Dagens Nyheter var kommittén enig och i dag, måndag, får landstingsmoderaterna i Stockholm samma besked.

Catharina Elmsäter-Svärd är också vice gruppledare för moderaterna i riksdagen och har tidigare bland annat suttit i utbildningsutskottet, trafikutskottet samt varit ordförande i det sammansatta utrikes-, miljö- och jordbruksutskottet.

Närmast ska landstingsgruppen ta ställning till förslaget. Den 12 februari väntas det formella beslutet om nytt finanslandstingsråd fattas.

Relaterat material

Chris Heister utsedd till landshövding i Västerbotten

Person utifrån trolig efterträdare

"Kunde inte tacka annat än ja"

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev