Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Riksdagskvinna petade socialministern från tronen

Publicerad: 28 januari 2008, 11:03

Riksdagskvinna petade socialministern från tronen

Cecilia Widegren är den populäraste makthavaren i sjukvården, i alla fall enligt läsarna på dagensmedicin.se.


När läsarna fick rösta på sin favoritmakthavare bland de 100 personerna på Dagens Medicins maktlista i nr 1–3/08, då fick Cecilia Widegren (m), ledamot av riksdagens socialutskott, flest röster, till och med fler än socialminister Göran Hägglund (kd).

Cecilia Widegren, som var nummer 8 i maktordningen på den "riktiga" listan,  låter lätt generad över resultatet, och betonar att internetomröstningar inte är tillförlitliga.

– Kul med förtroendet från Dagens Medicins läsare , men jag vill inte ha Görans jobb. Han får väl gasa lite i vårdpolitiken så han får bättre betyg, säger hon.

Cecilia Widegren beskriver sig själv som en "synlig" politiker som ofta är ute och gör besök i sjukvården och försöker omsätta det hon ser till vårdpolitik.

Det fanns 100  namn att välja på för läsarna i omröstningen på Dagens Medicins sajt. Rösterna blev därför mycket spridda. Förutom Cecilia Widegren fick Göran Hägglund, Filippa Reinfeldt, sjukvårdslandstingsråd i Stockholms läns landsting, och Barbro Westerholm (fp), riksdagsledamot och kollega till Cecilia Widegren i socialutskottet, flest röster.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev