Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Riksdagsledamot till angrepp mot landstinget i sin blogg

Publicerad: 5 februari 2010, 14:26

Moderata riksdagsledamoten Anna Tenje anklagar landstingsledningen i Kronoberg för att syssla med folkhälsofascism. Det efter att sjukhuskiosken i Växjö inte längre får sälja tobak.


I sin egen blogg går riksdagsledamoten Anna Tenje till angrepp mot den borgliga landsledningen i Kronoberg. Enligt Smålandsposten skriver hon att politiker överlag lägger sig i människors liv alldeles för mycket.

Kiosken på Centrallasarettet i Växjö tvingades att sluta sälja tobak vid årsskiftet. Det efter ett beslut som fattades under förra mandatperioden om tobaksförbud och förra årets beslut i landstingsfullmäktige om en ny tobakspolicy.

Anna Tenje sägs vara mest förbannad över att tobaksförbudet införs i ett borgligt styrt landsting och att det egna partiet i och med det tappar den principiella fanan.

– Allt oftare arbetar man fel med folkhälsa. Tron på att politiker kan gå in och fixa i andra människors liv och att vi är bättre vetande än vanligt folk, det är en så felaktig syn, säger hon till Smålandsposten.

Anna Tenje får medhåll av landstingsrådet och partikamraten Suzanne Fransk (m). Även om hon har varit med och fattat beslutet om tobakspolicyn tycker hon att förbudet i kiosken är fel.

Däremot är hennes övertygelse inte så stark att hon vill kämpa för att riva upp beslutet.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev