Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Robert Svanström lämnar Broapoteket

Publicerad: 30 maj 2013, 08:17

Robert Svanström, delägare i Broapoteket fram till slutet av sommaren.

Robert Svanström, en av grundarna till oberoende Broapoteket och Gröndals apotek, lämnar både företaget sin plats som vice ordförande i SOAF.


– Jag tog beslutet för en tid sedan, jag kommer att sluta efter sommaren, säger Robert Svanström till Dagens Apotek.

Han är förtegen om bakgrunden till beslutet, men säger att det inte handlar om några slitningar mellan honom och gode vännen och företagspartnern Johan Olofsson, som driver de båda apoteken vidare.

– Det är inga slitningar mellan oss över huvud taget. Vi har varit vänner under lång tid och kommer att fortsätta att vara det, säger Robert Svanström.

Går det bra för Din Apotekare Sverige AB?

– Det gör det absolut och bokslutet kommer när som helst.

Med tanke på att du även lämnar Sveriges oberoende apoteksaktörers förening, SOAF, så antar jag att din plan inte är att starta ett nytt fristående apotek?

­ – Nej, det är det inte. Just nu är jag inne i en process där jag utvärderar olika möjligheter.

Vad tänker du om den resa du har gjort med företaget?

– Det har varit jättespännande och oerhört lärorikt.  Den största utmaningen är att man måste göra så mycket runtomkring. Stora huvudkontor har ju särskilda roller för IT, inköp och kvalitet till exempel. Det är en ynnest att få inblick i allt, men det blir också en brantare uppförsbacke på en del andra områden att driva oberoende apotek.

Vad tror du om framtiden, kommer det att finnas några helt oberoende apotek kvar eller måste man ha en större organisation i ryggen?

– Jag hoppas verkligen att det kommer att finnas förutsättningar för oberoende apotek i Sverige. Men jag tror att man ska vara realist, de oberoende apoteken är totalt en väldigt liten del av marknaden. Det känns som att många har lyssnat och förstått de problem vi har flaggat för. Men det är ingenting som faktiskt har förbättrats. Ingen politiker har i praktisk handling visat att de vill värna om och förbättra villkoren för de små apoteken.

Relaterat material

De vågar expandera i närförort

Hårda tider skrämmer inte små aktörer

SOAF ska hjälpa de små

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev