Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Röd sjukvårdpolitiker blir biträdande landstingsdirektör

Publicerad: 31 juli 2009, 09:21

Från vänsterpartistisk sjukvårdpolitiker till biträdande landstingsdirektör. Det sidbytet väcker starka känslor i Jämtland.


Nina Fållbäck-Svensson är socionom och arbetar som verksstrateg och tillförordnad avdelningschef på Statens folkhälsoinstitut. Den 1 september byter hon jobb och blir biträdande landstingsdirektör i Jämtland.

– Jag har följt landstinget under nästan hela mitt vuxna liv och ser nu fram emot att i min nya befattning bidra till organisationens fortsatta utveckling. Mitt hjärta ligger nära regionala och sociala frågor och jag ser det som en förmån att få arbeta med uppgifter som rör hälso- och sjukvård och regional utveckling i Jämtlands län, säger hon i ett pressmeddelande.

Vid sidan av sin yrkeskarriär har Nina Fållbäck-Svensson en bakgrund som mångårig landstingspolitiker för vänsterpartiet. Därför är landstingsstyrelsens andre vice ordförande Marianne Larm-Svensson (c) kritisk mot utnämningen.

– Jag tycker att det är omdömeslöst att man rekryterar en person som tillhör ett ytterlighetsparti i fullmäktige. Hon har varit politiskt aktiv i över 20 år och klart och tydligt deklarerat var hon står i frågor som kommer att vara på agendan nu under hösten. Det gäller till exempel vårdval, etableringsfrihet i primärvården och så vidare, säger Marianne Larm-Svensson till Sveriges Radio Jämtland.

Hon uppger även att hon själv har kallats för ”ultrahöger” av den nya biträdande landstingsdirektören.

Nina Fållbäck-Svensson säger till lokalradion att hon inte har haft några problem med att jobbar på Statens folkhälsoinstitut, som lyder under den borgerliga regeringen. Hon säger också att hon kommer att lämna sitt uppdrag som ledamot i landstingsfullmäktige så snart som möjligt.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev