söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rödgröna kräver Wallhagers avgång efter matavslöjanden

Publicerad: 4 juni 2009, 11:55

Efter nya avslöjanden om upphandlingen av sjukhusmat i Stockholm kräver oppositionen att landstingsrådet Maria Wallhager (fp) ska avgå.


Dagens Medicin har rapporterat om den ifrågasatta upphandlingen av sjukhusmat i Stockholms läns landsting vid flera tidigare tillfällen. Kritiken handlar bland annat om att beslutet att anlita företaget Sodexo fattades av tjänstemän i stället för av folkvalda politiker.

I dag, torsdag, avslöjar Svenska Dagbladet nya uppgifter om hur det gick till när en kritisk rapport om sjukhusmaten mörkades. Nu kräver företrädare för socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet att den ansvariga politikern, biträdande finanslandstingsrådet Maria Wallhager (fp), ska lämna sitt uppdrag.

– Runt om på Stockholms sjukhus sitter patienter och äter mat ur svarta plastlådor och med omkring 20 E-nummertillsatser i varje portion mat. Det är konsekvensen av Maria Wallhagers slarv och undlåtenhet att följa landstingsfullmäktiges beslut. Nu måste hon ta sitt ansvar, säger oppositionslandstingsrådet Ingela Nylund Watz (s) i ett pressmeddelande.

Vänsterpartiets oppositionslandstingsråd Birgitta Sevefjord har samma inställning.

– Maria Wallhager måste nu ta det politiska ansvaret och avgå. Det får på inga villkor finnas några som helst misstankar om att oegentligheterna fortsätter. Nu måste vi se till att patienterna får en fullgod mat serverad på ett aptitligt sätt, säger hon i ett pressmeddelande.

Relaterat material

Upphandling av sjukhusmat ifrågasätts efter granskning

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev