Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Röntgenapparat började ryka på neonatalavdelning

Publicerad: 18 februari 2020, 13:23

En mobil röntgenapparat började ryka när den stod och laddade i korridoren på neonatalavdelningen vid Skånes universitetssjukhus Malmö. Röntgenapparaten har nu skickats tillbaka till leverantören för felanalys.


Det var i måndags förmiddag som en mobil röntgenapparat började ryka kraftigt när den stod och laddade.

– Vi upptäckte det tidigt på grund av att det var folk som passerade i korridoren, som kunde dra ut kontakten, säger Berit Paul, verksamhetschef vid neonatalavdelningen vid Skånes universitetssjukhus i Malmö.

Räddningstjänsten kallades till sjukhuset och lokalerna vädrades ut. Varken patienter eller personal behövde förflyttas. Den mobila röntgenmaskinen som började brinna var av en nyare modell, och har nu skickats tillbaka till leverantören för utredning.

– Det var batteridelen som började ryka, så det blir underleverantören som har hand om batteriet som får utreda det, säger Peter Hochbergs, verksamhetschef för bild och funktion vid Skåne universitetssjukhus i Malmö och Lund.

I dagsläget används cirka tio mobila röntgenmaskiner av samma märke och modell vid de båda universitetssjukhusen. Enligt Peter Hochberg finns det inga planer på att ta dem ur bruk under tiden utredningen pågår.

– Vi kan fortsätta att använda de vi har. Däremot har vi sagt att maskinerna ska laddas där det finns en viss uppsikt över dem, säger han.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev