Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Röntgensjuksköterska anmäls som patientfarlig

Publicerad: 22 augusti 2017, 10:01

Under sin tid vid en psykiatrisk klinik ska röntgensjuksköterskan haft otillbörlig kontakt med en patient. Hen är även misstänkt för ett allvarligt brott.


Ämnen i artikeln:

Ivo

Enligt den anmälan som nyligen kommit in till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, ska röntgensjuksköterskan varit anställd som undersköterska vid en psykiatrisk klinik i ett landsting i Mellansverige. Röntgensjuksköterskan, som även studerar till sjuksköterska, ska enligt anmälan under sin tid vid den psykiatriska kliniken haft kontakt med en patient via Snapchat och dejtingappen Tinder.

Landstingets chefläkare beskriver kontakten som otillbörlig och på intet sätt tillåten i landstinget varför röntgensjuksköterskan anmäls som en potentiell fara för patientsäkerheten.

Enligt uppgifter till Dagens Medicin är röntgensjuksköterskan i nuläget även häktad på sannolika skäl misstänkt för ett grovt sexualbrott. Röntgensjuksköterskan nekar till anklagelserna.

Anmälan enligt patientsäkerhetslagen 3 kapitlet 7§

En vårdgivare ska snarast anmäla till Inspektionen för vård och omsorg om det finns skälig anledning att befara att en person, som har legitimation för ett yrke inom hälso- och sjukvården och som är verksam eller har varit verksam hos vårdgivaren, kan utgöra en fara för patientsäkerheten.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Ivo

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News