Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rumpan ska skakas i Torsby

Publicerad: 26 mars 2013, 12:32

Personalavdelningen på sjukhuset i Torsby har bjudit in sjukhusets drygt 400 anställda på lunchdisco.


Ämnen i artikeln:

Sjukhuset TorsbyLandstinget i Värmland

En liten svängom på lunchen kanske? Just nu pågår förberedelserna inför lunchdiscot som pågår under två timmar under lunchen i morgon, för att så många som möjligt ska kunna komma.

Discot kommer att genomföras tillsammans med Dans i Värmland som jobbar med att stärka dansen som uttrycksform i länet. Det kommer att bli ljusshow, discjockey och de senaste hitlåtarna blandade med klassisk sjuttitalsdisco á la John Travolta.

– Sån musik som man blir glad av och vill skaka lite rumpa till, säger Jörgen Byh, HR-strateg på sjukhuset.

Han fortsätter:

– Jag är lite spänd själv också. Jag har själv aldrig varit på lunchdisco. Det blir väldigt spännande, säger han och kan inte låta bli att spekulera i om det kan vara det första lunchdiscot i norra Värmland, ja kanske det första någonsin som genomförs på ett sjukhus.

Så varför disco?

– Vi har jobbat ganska mycket med arbetsmiljöfrågor under många år, och vi gillar att prova nya grejer. Dans får folk att må bra, det är vetenskapligt förankrat. Om man ska jobba hårt, och det gör vi inom vården, behöver man få lite positivare känslor också så att man mår bra.

Sjukfrånvaron på sjukhuset är låg, och medarbetarenkäter visar att personalen är nöjd. Det ser Jörgen Byh som ett tecken på att jobbet blir gjort.

– En av orsakerna är att vi försöker göra saker tillsammans och försöker skapa en gemenskap, även utanför yrket.

Som vadå till exempel?

– Vi arrangerar sjukhusfester varje år med olika teman. Det här året var det djur och natur-tema. Hela operationsavdelningen kom utklädda till bin. Chefen var bidrottning. Själv var jag utklädd till tupp och försökte hålla ihop allihopa ha ha, skrattar Jörgen Byh.

HANNAH DAVIDSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev