Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Rundabordssamtal ny strategi i Almedalen

Publicerad: 1 Juli 2015, 11:23

Eva Fernvall, kommunikationsdirektör på Apoteket AB, satsar på rundabordsamtal inför stängda dörrar.

Foto: Charlotta Kjellberg

När alla slåss om uppmärksamheten i Visby under Almedalsveckan lyser apoteksbranschen med sin frånvaro. Nu söker Apoteket AB nya vägar.


Det statliga företaget har varit det enda av apoteksföretagen med egna seminarier i många år. Eva Fernvall, kommunikationsdirektör, tror att det beror på Apotekets historia, som ensam aktör och tydlig samhällsfunktion. Förra året höll Apoteket AB tre seminarier, men nöjer sig med två i år för att i stället satsa på rundabordssamtal.

Varför det?

– När vi gjorde en utvärdering efter förra året tänkte vi att vi kunde prova något nytt. Jag har hållit i lite omvärldsbevakning internt på Apoteket med inbjudna gäster och vi har fått ut mycket av det, säger Eva Fernvall till Dagens Apotek.

De två samtalen är stängda för åhörare. Här träffas olika parter och diskuterar en fråga mer på djupet. Tema för året är dyra läkemedel och jämlik hälsa.

– Jag pratade med Agneta Karlsson på socialdepartementet som tyckte att det var en rolig idé att testa, säger Eva Fernvall.

Andra deltagare kommer från Sveriges kommuner och landsting, läkemedelsföretagens branschorganisation Lif, Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket och patientorganisationer.

– Det är inte ofta vi sitter ner tillsammans och pratar om en och samma fråga utifrån flera perspektiv.

I hamnen i Visby har Apoteket AB en egen monter där de demonsterar nya tjänster och har ett speakers corner, som ska tilltala allmänheten. Något eget mingel för branschen satsar företaget inte på.

– Men vi var på apoteksföreningens mingel i går. Mingel i Almedalen är viktiga för att knyta kontakter inför hösten. Du har inte samma möjlighet under resten av året att träffa folk i en så avslappnad miljö. Otvungenheten som finns här, det tar minglen till en annan nivå, säger Eva Fernvall som varit på plats i Almedalen under många år, inte minst eftersom hon tidigare var ordförande i Vårdförbundet.

Johan Wallér, vd för Sveriges Apoteksförening, satsar mest på samvaron. Fyra middagar och branschorganisationens eget mingel står i fokus.

– Jag deltar bara i en paneldiskussion i år.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev