Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rysk apoteksjätte avvaktar

Publicerad: 16 juni 2009, 09:17

Den ledande ryska apotekskedjan 36,6 befinner sig i en expansionsfas, och har informerat sig om den svenska marknaden. Kedjan förnekar dock att den vill expandera utanför Ryssland och närliggande länder i nuläget.


Apotekskedjan 36,6, vars namn anspelar på den ideala kroppstemperaturen, driver i dag 1 168 apotek runt om i Ryssland. Företaget har totalt omkring 11 000 anställda.

Kedjan ska, enligt källor till Dagens Apotek, ha kontaktat konsulter i Sverige via ombud för att informera sig om den svenska marknaden.

36,6 är, enligt sin hemsida, inne i en aggressiv investeringsperiod. Företaget ingår i samma koncern som Rysslands största generikabolag, Veropharm, som har tre produktionsenheter och över 3 000 anställda.

Irina Lavrova, kommunikationschef på kedjans huvudkontor i Moskva, förnekar att koncernen har något intresse för den nya svenska apoteksmarknaden, åtminstone på kort sikt.

– I det korta perspektivet konsoliderar vi och optimerar våra resurser med fokus på ryska patienter. Inom den närmaste tiden blickar vi inte utanför Ryssland och andra OSS-stater, säger Irina Lavrova.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev