fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

S i Malmö vill stoppa vinster i välfärden

Publicerad: 19 september 2012, 07:29

Socialdemokraterna i Malmö vill att partiet ska arbeta för att förbjuda vinster i välfärden.

Ämnen i artikeln:

Vinster i välfärdenVårdpolitik

Malmöavdelningen skickar en motion till nästa års partikongress med kravet att Socialdemokraterna ska inta en enad front mot riskkapitalister och stora vinster inom välfärden. I motionen framförs att partiet ska verka för en icke vinstdrivande välfärd och att skattepengar ska gå till välfärd, inte privata vinster.

– Det är oanständigt att stora riskkapitalbolag köper upp koncerner för att driva skola, vård och omsorg. Inte för att få bästa utbildningen eller omsorgen, utan för att plocka ut så stora vinster som möjligt, säger Andreas Schönström (S), kommunalråd i Malmö till TT.

Enligt partiledaren Stefan Löfven arbetar Socialdemokraternas partistyrelse intensivt med frågan och lovar att återkomma med besked om hur partiet ska enas i frågan. Tidigare har Stefan Löfven haft inställningen att det inte går att förbjuda vinster i välfärden, men att skattebetalarnas pengar måste tas tillvara bättre.

– Det jag kan konstatera är att vi har samma utgångspunkt, det har hänt mycket i välfärden som inte är bra och som man måste åtgärda, säger Stefan Löfven.

ÅSA WIKSTEN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev