Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

S: Nytt sjukhus i Södertälje ska avlasta nya Karolinska

Publicerad: 19 mars 2009, 09:40

Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting vill bygga ett helt nytt sjukhus i Södertälje. Kostnad: 2,5 miljarder kronor.


Det nya akutsjukhuset är tänkt att byggas i anslutning till pendeltågsstationen vid hamnområdet i Södertälje. Enligt planerna ska det rymma 250 vårdplatser. Om socialdemokraterna vinner valet nästa år kan det stå färdigt 2015, samtidigt som nya Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

– Vi ska styra bort alla gående patienter från Karolinska så trycket på övriga sjukhus kommer att öka, säger oppositionslandstingsrådet Ingela Nylund Watz (s) till Dagens Nyheter.

Finanslandstingsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (m) är inte helt avvisande till planerna. Samtidigt ifrågasätter hon var socialdemokraterna ska hitta de 2,5 miljarder kronor som ett nytt akutsjukhus beräknas kosta.

– Om nya Södertälje sjukhus bara är ett populistiskt förslag är det tråkigt. Om det finns en realistisk idé om vad vi ska prioritera bort då är det bra. Jag välkomnar alla goda initiativ, säger hon till Dagens Nyheter.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev