Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

S partiledning på sjukhusturné

Publicerad: 12 augusti 2014, 06:08

Mikael Damberg, Magdalena Andersson, Stefan Löfven och Carin Jämtin

Foto: pressbild

I dag drar Socialdemokraterna ut på sjukvårdsturné i södra Sverige.


Valet närmar sig med stormsteg. Då skickar Socialdemokraterna ut fyra av sina toppolitiker på sjukvårdsturné: partiledaren Stefan Löfven, den ekonomiskpolitiska talespersonen Magdalena Andersson, Mikael Damberg och Carin Jämtin.

Första stoppet är ett besök och en pressträff på Skånes universitetssjukhus under förmiddagen i dag, tisdag. Sedan splittrar S-politikerna upp sig på olika orter i södra Sverige under två dagar.

Magdalena Andersson fortsätter sedan turnén på Centralsjukhuset i Kristianstad och i morgon presenterar hon Socialdemokraternas planerade sjukvårdssatsning vid en pressträff i Karlskrona. Carin Jämtin inleder med ett besök på cancerkliniken i Lund och Mikael Damberg på akutmottagningen i Trelleborg. Andra stopp på vägen är Ljungby, Växjö, Karlskrona, Oskarshamn och Västervik.

Socialdemokraterna lägger fokus bland annat på jämlik hälsa och har lovat att tillsätta en nationell kommission direkt efter valet, om de vinner det, för att ta tag i hälsoklyftor som avgörs av bostadsort, jobb, kön eller ekonomi.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev