Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

S-politiker lämnar uppdrag efter kritik

Publicerad: 19 mars 2013, 13:51

Eric Hammarbro (S) vill inte stå för det han skrev om sjuksköterskor på Facebook. Nu slutar han som ersättare i vård- och omsorgsnämnden i Lund.


– Partiet är mig för kärt, jag vill inte att det ska skada partiet, säger Eric Hammarbro till Sydsvenskan när han ska svara på varför han lämnar sitt politiska uppdrag.

Eric Hammarbro skrev den 5 mars på Facebook: ”med risk för att bli påhoppad vill jag hävda att sköterskorna är den grupp i samhället, tillsammans med lärarna, som överskattar sin roll å det grövsta”. Detta väckte reaktioner.

I ett pressmeddelande skriver Eric Hammarbro att detta privata diskussionsinlägg var ”lösgjort ur sitt sammanhang” och att det ger en bild som han inte står för.  Han har bett om ursäkt för sitt uttalande och väljer nu alltså att sluta som politiker.

Ulla Stålberg (M), som sitter i kommunfullmäktige i Lund, skrev ett svar på Eric Hammarbros inlägg på Facebook: "”Ja, man väljer själv och man ansvarar knappast för liv och död som nybliven sköterska; i alla fall inte dem jag känner!”, skrev hon. Detta har hon bett om ursäkt för. Ulla Stålberg har uppgett att inte heller hon står för det som står i inlägget.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev