onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

S sågar ambulanssjukvården

Publicerad: 12 april 2012, 12:04

Socialdemokraterna anser att ambulansverksamheten i Stockholm är farlig för både personal och patienter.


Under flera månader har Socialdemokraterna tagit en närmare titt på hur ambulanssjukvården i Stockholms län fungerar. Besök på arbetsplatser och samtal med fack, personal och chefer visar enligt partiet ett växande missnöje och en  påtaglig oro  i leden.

I en debattartikel i Dagens Nyheter i dag, torsdag, skriver partiets oppositionslandstingsråd Dag Larsson att personalen arbetar under så hård tidspress att det ofta är svårt att ta matuppehåll, gå på toaletten eller ha rast under arbetspassen. Enligt artikeln kan ambulanspersonal ha arbetspass på 14 timmar med 20 uppdrag.

Brist på tid gör också att ambulanserna ständigt är ute och kör och det påverkar också patientsäkerheten. Bilarna kan inte rengöras och material inte fyllas på.

Det finns tillfällen då personalen byts av på akuten och där fordonet inte kommer in till stationen på tre dygn, vilket gör att desinficering av ambulansen inte ges tid och möjlighet att göras ordentligt/…/ur smittskydds- och patientsäkerhetsperspektiv är detta helt förkastligt  skriver Dag Larsson.

Socialdemokraterna lägger fram krav på sex punkter för att förbättra ambulanssjukvården. Bland annat vill partiet ha fler ambulanser och stärkt bemanning samt tillsyn av hygien och fordonens status.

DANIEL PERSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev