onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

S:t Göran-affären var nära att stoppas

Publicerad: 2 april 2012, 08:00

Upphandlingen av S:t Görans sjukhus var nära att krascha och landstinget hotade med en rättslig process mot Capio.

Ämnen i artikeln:

Capio S:t Görans sjukhusStockholms läns landsting

Dagens Nyheter har tagit del av dokument som visar att affären kunde ha gått i stöpet. Capio delade inte viktig information om sjukhuset, vilket gjorde det svårt för andra att lägga anbud.

Enligt DN var situationen så allvarlig i början av 2011 att Stockholms läns landsting såg tre alternativ: att ta tillbaka sjukhuset i egen regi och sedan göra en ny upphandling, att stämma Capio för avtalsbrott eller att utesluta företaget ur den pågående upphandlingen.

I mars noteras att Capio blivit ”mer samarbetsvilliga” kring att lämna ut information om verksamheten, men problemen kvarstår och i november förra året klagar återigen landstingsdirektören Catarina Andersson Forsman på att Capio inte lämnat ut all information som har efterfrågats.

Affären fullbordades ändå förra veckan och Catarina Andersson Forsman säger till DN att Capio har bättrat sig. Socialdemokraterna i landstinget är kritiska efter de nya uppgifterna.

– Detta bekräftar våra farhågor. Det är anmärkningsvärt att upphandlingen har genomförts trots att det var känt att man inte skulle kunna ge samma information till alla anbudsgivare, säger oppositionslandstingsrådet Dag Larsson (S) i ett pressmeddelande.

DANIEL PERSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev